Yaşam

Farkında olmadan yaptığımız 9 büyük hata! Bakın gerçek ne…

Alışkanlıklar kolay kazanılır, can sıkıntısından vazgeçilir diye bir söz vardır. Günlük hayatımızda bize zarar verebilecek bazı davranışların ya farkında değiliz ya da umursamıyoruz.

Hepimiz gün içinde alıştığımız için ya da başkalarından gördüğümüz için birçok şeyi yanlış yaparız. Ancak birkaç adımı değiştirerek hayatımızı kolaylaştırabiliriz.

Örneğin telefonumuzun altını delmek ve hatta tuvalet alışkanlığımız bile bize bir miktar zarar veriyor.

Yanlış yaptığımız 9 şeyi doğruları ile birlikte sizler için derledik. Hep birlikte yanlış bildiklerimizi öğrenelim.

1. Yumurtaları buzdolabı kapısında değil, buzdolabının raflarında viyolleriyle birlikte saklayın.

Buzdolabı kapısındaki yumurta bölmesi, buzdolabının en sıcak bölümü olduğundan ve sürekli açılıp kapandığından ideal değildir ve yumurtaların kalitesini bozabilir.

2. Tıraş bıçaklarınızı nemin ulaşamayacağı bir yerde saklayın.

Bazı insanlar tıraş bıçaklarını birkaç kullanımdan sonra atarlar çünkü çelik aletler çabuk paslanır. Ancak aslında paradan tasarruf etmenin ve tıraş bıçağını daha uzun süre kullanmanın bir yolu var: Tıraş makinesini banyoda veya diğer nemli alanlarda bırakmayın; çünkü üzerinde bakteri üreyebilir ve nemle karşılaşan çelik paslanır. Bu eserlerin paslanmaması ve uzun süre dayanması için kuru bir yerde muhafaza edilmesinde fayda vardır.

3. Her bir dilim ekmeği başka bir plastik poşete koyun ve dondurucuda saklayın.

Ekmeği haftalarca taze tutmak için dilimledikten sonra her dilimi başka bir plastik torbaya koyun, ardından tüm havasını alın ve sıkıca kapatın. Hava ve nem artık içeri giremeyecek ve küf oluşmayacaktır. Ardından poşetleri dondurucuya koyun; Bu sayede ekmeğiniz 3 ay ve üzeri tazeliğini koruyabilir.

4. Kavanozlardaki rastgele yiyeceklerin raf ömrünü uzatmak için kavanozları ters çevirin.

Turşu gibi sos kavanozları da buzdolabında baş aşağı saklandığında uzun süre dayanabilir. Bu sayede kalıp içlerinde oluşmaz.

5. Karıştırmak zorunda kalmamak için kahveyi kremanın üzerine dökün.

Kremayı fincanın dibine koyun ve daha sonra kahveyi dökün. Binlerce kaşık yıkamaktan tasarruf edeceksiniz. Yüzlerce karıştırma çubuğu da boşa gitmeyecek.

6. Mumun daha uzun süre dayanması için fitili biraz kesin.

Uzun mum fitilleri, mumu hızla tüketen büyük bir alev oluşturur ancak orta sıradaki ucunu keserseniz, mumunuzu odanın güzel kokmasını sağlayacak küçük bir alevle kullanabilirsiniz. Bu sayede mumdan da tasarruf etmiş olursunuz.

7. İsrafı azaltmak için tuvalet kağıdınızı oval yapın.

Tuvalet kağıdının boş tarafı duvara değil size bakmalıdır, bu kullanım sırasında daha kolay kullanım ve üzerinde bakteri kalmasını engeller.

Ardından tuvalet kağıdını oval bir şekil alana kadar yatay olarak ezin. Bu, tuvalet kağıdının dönmesini zorlaştıracaktır. İnsanlar bir kereden fazla tuvalet kağıdına uzanıyor ve bir defada kullanabildikleri kadarını kullanıyorlar.

8. Özür dilemek yerine minnettar olduğunuzu söyleyin.

Özür dilenmeyecek şeyler için özür dilemek yerine “teşekkür ederim” demek daha doğru ve olumlu bir ışık katacaktır.

9. Tencerelerinizi gözeneklerini dolduracak ve eşit pişmesini sağlayacak şekilde yağlayın.

Yeni bir tavayı yağlamak çok değerlidir. Yağı tavanın kenarlarına yayın ve ardından tava yağı emene kadar ocağa koyun. Ardından soğuması için kenara alın ve soğuduktan sonra tavadaki fazla yağı silin.

Bu, yağın tavadaki boşlukları ve gözenekleri doldurmasını ve böylece eşit bir pişirme yüzeyi oluşturmasını sağlar. Böylece yemek pişerken tavaya yapışmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort