Haber

Müslüman araştırmacılar dünyayı Gazze için acil harekete geçmeye çağırıyor

Müslüman Dünyasında Çağdaş Niyet Konferansı’nda bir araya gelen Müslüman akademisyenler, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki insan hakları ihlallerini kınadı ve dünyaya acil eylem çağrısında bulundu.

İlke Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar, konuşmasında dünyanın dört bir yanından aydınların katılımıyla bir konferans düzenlediklerini belirterek, “Dünyanın en önemli meselelerinden biri olan Filistin konusunda da gündemimiz var. Bu konferanstayız ve bu nedenle görüşlerimizi burada paylaşmak istiyoruz.” söz konusu.

Filistin mücadelesinin her cephede ve her koşulda devam etmesi gerektiğini vurgulayan Sunar, “Öncelikle Gazze’de şehit olanlara rahmet, yaralananlara şifalar diliyoruz. Haklı bir mücadele için mücadelemize devam edeceğiz. Biz sadece protesto yapmıyoruz, harekete geçerek eylemlerin son bulması için mücadele ediyoruz.” dedi.

Sunar, hükümetlere, insan hakları aktivistlerine ve sivil toplum kuruluşlarına, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine karşı acil önlem alma çağrısında bulunduklarını belirtti.

“Gazze saldırılarından sonra bu konferans daha da önem kazandı”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Gazze’deki saldırılardan sonra Müslüman Dünyasında Çağdaş Niyet başlıklı konferansın daha da önemli ve kritik hale geldiğine dikkat çekti.

Eren, “Bu toplantı hem İslam dünyası olarak irademiz hem de dünyaya anlatacağımız düşünceler açısından önemli. Biz irade olarak çok şey inşa ettik ve bunun en önemli örneğini de son 20 yıldır Türkiye’de görüyoruz” dedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde. Ancak bizim akademik ve entelektüel iddiamız şu: “O da var. Bu toplantı bu iddianın arayışıdır.” dedi.

Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berdal Aral, İslam dünyasının dağınıklığının Gazze’deki katliamlara tepkilerin yetersiz kalmasına neden olduğunu vurguladı.

Aral, “Batı ülkeleri İsrail’in arkasında dururken İslam dünyası Filistinlilerin arkasında durmuyor. Gazze’de soykırım suçu işlenmiştir. Umarım bu savaş suçları bize ders olur ve biz de üzerimize düşeni uygulamaya çalışacağız. kendi değerleri.” Bu kelimeyi kullandı.

“Adalet için birlikte mücadele etmeliyiz”

Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden Sari Hanafi, “Bu konferans, başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında adalet arayışı adına önemli bir adımdır. Filistin için küresel ölçekte sesimizi nasıl yükseltmemiz gerektiği konusunda daha entelektüel düşünmemiz gerekiyor. Adım” İşte buna yönelik bir çalışma var.” söz konusu.

Leeds Üniversitesi’nden Prof. Dr. Salman Seyyid, din ve etnik köken gözetmeksizin tüm dünyanın Filistin için adalet çağrısında bulunduğunun altını çizerek, “Gazze’de yaşananlar, tüm dünyada adalet için birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ve daha önemli adımların atılması gerektiğini gösterdi.” Gelecek için.” dedi.

Seyyid, adalet çağrısına katılmayanların zulümden başka bir şey istediklerini ve hiçbir şey sunamayacaklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu